Pentru fermierii iscusiti!

Vinificatie – Sfaturi si pasi pentru un vin de calitate superioara

LOREDO SRL este lider de piata pe segmentul mic si mijlociu de utilaje vinificatie , produse vinificatie si utilaje agricole. Cu o vechime de peste 20 de ani in furnizarea de utilaje vinificatie, ne-am inceput activitatea in cea mai mare regiune viticola a Romaniei si anume in Vrancea (sudul regiunii Moldova). Cu ajutorul experientei acumulate alaturi de clientii nostri, astazi va punem la dispozitie solutii profesioniste cat si tip hobby pentru obtinerea unui vin adevarat.
Gamele noastre de zdrobitoare cu desciorchinare permit zdrobirea si desciorchinarea completa a strugurilor, productivitatea lor indeplinind cerintele oricarui pasionat de vinificatie cat si a cramelor de prestigiu. In continuarea procesului de vinificatie si in functie de cantitatea de mustuiala obtinuta dupa zdrobire, va recomandam teascuri si prese hidraulice cu ajutorul carora puteti obtine un randament de pana la 65-70%.

zdrobitor desciorchinator

Pentru fiecare tip de vin exista un proces de vinificatie special. Pentru obtinerea vinului rosu si a celui din soiuri aromate (Tamaioasa Romaneasaca sau Muscat Ottonel) este nevoie ca dupa desciorchinare sa se adauge enzime de extractie pe timpul macerarii si fermentarii. Aceste enzime vor extrage culoarea (la soiurile de struguri negri) si aromele din struguri. Totodata cu enzimele se vor adauga si drojdiile speciale si activatorul (hrana pentru drojdie). Dupa fermentatie urmeaza etapa de presare.

Procesul este asemanator si pentru vinul alb, doar ca la acesta se va adauga o enzima de limpezire dupa care va urma procesul de presare si eliminare a tescovinei (fara maceratie). Pentru fermentare va recomandam folosirea unei drojdii specifice soiului de struguri folosit. Pentru aceste operatiuni si pentru depozitarea vinului va oferim gama de cisterne de depozitare realizate din inox alimentar AISI304.

Cei 20 de ani de experienta si numeroase teste efectuate in laboratoare specializate ne-au oferit cunostintele necesare pentru a va putea recomanda o gama variata de drojdii, enzime, activatori si solutii de stabilizare a vinului.

Dupa primul pritoc si eliminarea sendimentelor se va folosi metabisulfit de potasiu sau dioxid de sulf in dozele stabilite de o analiza prealabila in laborator asupra vinului.

Dupa primul pritoc se face bentonizarea vinului. Bentonizarea are rolul de a limpezi vinul, bentonita fiind de fapt o argila ce nu modifica gustul vinului. Al doilea pritoc consta in eliminarea depozitului obtinut in urma bentonizarii. Dupa al doilea pritoc urmeaza stabilizarea proteica a vinului.

Inainte de imbuteliere vinul se filtreaza cu ajutorul filtrului pentru vin si a placilor filtrante. Filtrul pentru vin impreuna cu placile filtrante din carton alimentar retin impuritatile din vin, dandu-i acestuia limpezime, fara sa afecteze gustul sau culoarea. In functie de gradul de impuritati din vin puteti incepe cu o filtrare grosiera, apoi medie, fina si la final sterila. Daca dupa filtrarea grosiera observati ca vinul este limpede si nu mai prezinta impuritati puteti trece la filtrarea fina si apoi sterila.

vin limpede

Imbutelierea vinului este etapa finala a procesului de vinificatie si va sfatuim sa nu o neglijati. Modul in care veti pastra vinul este foarte important pentru conservarea calitatii acestuia. De aceea, pe langa solutia clasica de imbuteliere la sticla, LOREDO SRL va pune la dispozitie un sistem inovator ce elima riscul oxidarii vinului dupa deschidere. Este vorba despre sistemul de imbuteliere Bag-in-Box, acest sistem format dintr-un aparat de imbuteliere, pungi si cutii Bag-in-Box, nu ofera doar un aspect special vinului ci il si protejeaza de oxidare o data ce cu*tia este deschisa.

Pe langa calitatea strugurilor, secretul unui vin cu adevarat de calitate consta in alegerea utilajelor si a produselor folosite, de aceea noi va vom oferi intotdeauna solutiile de care aveti nevoie. Loredo. Cultivam tehnologie!

Leave a Reply

Tagurile HTML sunt permise. Adresa ta de e-mail nu va fi publicata.

Aboneaza-te la comentarii prin RSS