Vinoferm Crioferm 500 gr, drojdie pentru vin alb sau rosu, pentru temperaturi scazute, Essedielle
78.20 Lei
Descriere
VINOFERM® CRIOFERM – Saccharomyces Cerevisiae sp. Cerevisiae – este o drojdie activa, deshidratata, pentru vinificatie. A fost selectionata pentru productia de vinuri tinere si proaspete, cu precadere albe. Asigura o fermentare regulata chiar şi la temperaturi scăzute de 10 – 15 grade Celsius.
Doze 20 – 40 g/hl. Pentru musturi din struguri bolnavi mariti doza de drojdie si nutrient. Se foloseste impreuna cu activatorul Vinovit !
Rehidratarea drojdiei:
- adaugati 100 g de drojdie in 1 litru de apa indulcita 1 – 2 % (10 – 20 g de zahar) sau o ceasca de must, la 35 – 40 grade Celsius;
- asteptati 15 minute, amestecati energic;
- asteptati inca 15 minute, amestecati din nou;
- adaugati in partea de jos a recipientului cu must.
Pentru a evitata socul termic trebuie ca diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul in care se adauga sa nu fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius.
Dupa ce l-ati deschis, pachetul trebuie utilizat în termen de câteva zile.
A se pastra intr-un loc racoros.
Uz oenologic profesional.
Produs in Italia.
Greutate neta: 500g.
Se foloseste doar impreuna cu activatorul Vinovit !
Specificatii
Greutate
500 gr |
Review-uri
Întrebări și răspunsuri
Lăcătușu ***
15/05/2024
In cat timp incepe refermentare vinului după ce s-a adăugat drojdia saccharomyces cerevisiae?