Program: L - V 08:00 - 16:00  TELEFON: 0374494920

0 Produse

Afiseaza cosul >

Producerea berii

Berea se poate produce in gospodarie foarte usor cu ajutorul kitului de bere si a malturilor, comercializate de noi.
Kitul de bere contine tot ceea ce este nevoie pentru a realiza o fermentatie a maltului si producerea unei bere nefiltrate, de cea mai buna calitate. Compinentele kitului de bere sunt:

 

    • » vasul de fermentare

 

    • » capacul vasului, prevazut cu o gaura in care se va monta palnia de fermentare

 

    • » palnia de fermentare

 

    • » robinet ce se ataseaza la vas

 

    • » lopatica de amestecare

 

    • » cilindru penru probe

 

    • » o punga de metabisulfit de potasiu, necesar sterilizarii

 

    • » un temometru tip banda

 Etapele producerii berii sunt:

 1. Pregatirea vasului in care se va face fermentarea.

  • Acesta se va spala cu apa calda, se va clati cu apa rece si apoi se va dezinfecta cu o solutie de metabisulfit de poatasiu (1 lingura la 1 litru de apa). La fel se vor spala si robinetul care se va atasa vasului de fementare.

  • 2. Prepararea maltului.

    Se pregatesc 3 de litri de apa fierbinte (la aragaz). Recipientul in care se afla maltul se incalzeste si el sub un jet de apa calda (de la robinet) sau scufundat in apa calda (pe aragaz). Aceasta face ca maltul sa devina mai subtire si sa se dizolve mai bine. Se varsa maltul in apa fierbinte pregatita anterior si se agita pana la o dizolvare completa. In amestecul rezultat se mai pune 1 kg de zahar si se amesteca pana la o dizolvare completa. Amestecul rezultat, dupa o racire partiala (1/4 – 1/2 ore) se toarna in vasul de fermentare. Apoi se mai toarna 19 litri de apa calduta curata astfel incat temperatura finala sa fie intre 22 si 30 de grade Celsius. Pentru a verifica temperatura se va folosi un termometru.

  • 3. Activarea fermentatiei.

    Odata cu maltul veti primi si drojdia necesara fermentatiei. Aceasta este sub forma de praf si se dizolva in amestec, agitandu-se pana la dizolvarea ei completa.

  • 4. Urmarirea fementatiei.

     Se va monta capacul vasului de fermentare si se ataseaza palnia de fermentare in gaura prevazuta in capac. In palnia de fementare se vaturna un pic de solutie de metabisulfit folosita anterior. Palnia de fementare are rolul de a permite iesirea gazelor rezultate in urma fermentartiei dar nu permite intrarea aerului in incinta vaslui. Pe parcursul fementatiei, prin solutia din palnia de fermentatie vor iesi bule de gaz. Dupa 10-14 zile, dupa ce va inceta iesirea bulelor de gaz, se considera ca fermentatia a luat sfarsit.

  • 5. Imbutelierea si maturarea.

    Dupa ce fermentatia inceteaza indepartati capacul vasului de fermentare si prin robinetul aflat in partea inferioara umpleti sticlele pregatite anterior. Veti avea nevoie de aprox 45 de sticle de 1/2 litri. Sticlele le spalati cu apa calda, le clatiti bine cu apa rece si le sterilizati cu solutie de metabisulfit de potasiu (1 lingura la 1 litru de apa). Dupa umplerea sticlelor, puneti in fiecare sticla aprox 4 gr de zahar, cu ajutorul masurii aflate in Kit. Apoi cu capsatorul, capsati sticlele. Lasati la maturat in sticle minim 2 saptamani timp in care se va face o a doua fermentare ce va genera spuma berii. La maturat pot sta si cateva luni.