Program: L - V 08:00 - 16:00  TELEFON: 0374494920

0 Produse

Afiseaza cosul >

Si dumneavoastra puteti realiza suc de fructe in gospodarie, suc pe care il puteti pastra pe termen lung fara sa folositi conservati chimici.

Etapele producerii sucului de fructe, in cazul nostru SUC DE MERE:

Pregatirea merelor.

 Acestea se spala si, daca este nevoie, se curata partile vatamate, lovite, stricate etc.

Zdrobirea merelor.

 Zdrobirea se face cu ajutorul unui zdrobitor de fructe, care face si taierea si zdrobirea lor.

Stoarcerea merelor.

Se face cu ajutorul unui teasc hidraulic, actionat cu ajutorul apei de la retea. Acest teasc are un balon din cauciuc care umflandu-se cu apa realizeaza presarea merelor zdrobite de colivia teascului. In aproximativ 10-15 minute se realizeaza stoarcerea merelor. Cu ajutorul unui robinet se permite intrarea apei in balon, acesta se umfla, iar golirea lui se face inchizand primul robinet si deschizand un al doilea robinet. Apa se evacueaza, balonul se desumfla si, demontand colivia, se indeparteaza merele stoarse. Sucul obtinut se strange intr-un recipient si se varsa intr-o cisterna de inox. Operatiile (zdrobirea si stoarcerea) se repeta pana se umple cisterna

Pasteurizarea.

Se realizeaza cu ajutorul unui pasteurizator electric. Acesta se introduce in cisterna, se cupleaza la reteaua electrica si va incalzi sucul. Incalzirea trebuie facuta pana la 80-85 grade Celsius. La aceasta temperatura majoritatea bacteriilor vor fi distruse si sucul va fi sterilizat.

Imbutelierea.

Dupa ce s-a ajuns la tempretatura de 85 grade Celsius, se va incepe imediat imbutelierea. Aceasta se va putea face direct din cisterna cu ajutorul robinetului acesteia sau cu ajutorul unei instalatii de imbuteliat Bag-in-Box. Imbutelierea se poate face in butelie de sticla sau in punga bag-in-box. Nu se recomanda a se imbutelia in PET deoarece exista posibilitatea ca acest recipient sa se deformeze din cauza caldurii. La imbutelierea in sticla se recomanda ca sticla sa fie preincalzita (se umple cu apa fierbinte, de la robinet, si va fi golita in momentul imbutelierii).