Vinoferm Variety Flavor 500 gr, drojdie speciala pentru vinuri albe, soiuri aromate si semiaromate, Essedielle
83.40 Lei
Descriere
VINOFERM® VARIETY FLAVOR – Saccharomyces Cerevisiae sp. Cerevisiae – este o drojdie activa deshidratata pentru vinificatie, care a fost selectionata pentru productia de vinuri albe tinere, avand capacitatea de a accentua tipicitatea soiului. .Daca vinificatia se produce la temperaturi intre 15 – 17 grade Celsius se sporeste cantitatea de aroma.
Doza: 20 – 40 g/hl. Pentru musturi din struguri bolnavi mariti doza de drojdie si nutrient. Se foloseste impreuna cu activatorul Vinovit !
Rehidratarea drojdiei:
- adaugati 100 g de drojdie in 1 litru de apa indulcita 1 – 2 % (10 – 20 g de zahar) sau o ceasca de must, la 35 – 40 grade Celsius;
- asteptati 15 minute, amestecati energic;
- asteptati inca 15 minute, amestecati din nou;
- adaugati in partea de jos a recipientului cu must.
Pentru a evitata socul termic trebuie ca diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul in care se adauga sa nu fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius.
Dupa ce l-ati deschis, pachetul trebuie utilizat în termen de câteva zile.
A se pastra intr-un loc racoros.
Uz oenologic profesional.
Produs in Italia.
Greutate neta: 500 g.
Se foloseste doar impreuna cu activatorul Vinovit !
Specificatii
Greutate
500 gr |