VINOFERM VARIETY FLAVOUR 500g
- Producator:Essedielle
- Cod:4922
VINOFERM® VARIETY FLAVOR – Saccharomyces Cerevisiae sp. Cerevisiae – este o drojdie activa deshidratata pentru vinificatie, care a fost selectionata pentru productia de vinuri albe tinere, avand capacitatea de a accentua tipicitatea soiului. In plus are propriul sau set enzimatic care elibereaza anumiti precursori enzimatici in mustul care va fi vinificat.
Daca vinificatia se produce la temperaturi intre 15 – 17 grade Celsius se sporeste cantitatea de aroma.
Doza: 20 – 40 g/hl. Pentru musturi din struguri bolnavi mariti doza de drojdie si nutrient.
Utilizare: pentru rehidratarea drojdiei adaugati 500 gr de VINOFERM® VARIETY FLAVOR in 5 litri de apa indulcita 1 – 2 % (50 – 100 gr de zahar) la 35 – 40 grade Celsius, asteptati 15 minute, amestecati energic, asteptati inca 15 minute, amestecati din nou. Adaugati in partea de jos a recipientului cu must.
Pentru a evitata socul termic trebuie ca diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul in care se adauga sa nu fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius. Dupa ce ati deschis pachetul trebuie sa fie utilizat în termen de câteva zile. A se pastra intr-un loc racoros. Uz oenologic profesional.
Greutate neta 500 gr.
Specificatii tehnice
Destinatie | musturi albe |
Producator | Essedielle |
Ambalaj | 0,5 kg |
Doza | 20-40g/100 l |
Greutate | 0,5 kg |